Meshdoek is een lichtgewicht luchtdoorlatend doek.

Meshdoek is een PVC-doek van 270 gr./m² met een matte, open structuur als gaas. Het materiaal heeft een geweven constructie met kleine gaatjes, waardoor het doorzichtig en luchtdoorlatend is. Daarnaast is het gewicht van het doek aanzienlijk lager dan andere doeksoorten. Wanneer je op werkdagen voor 16:30 uur bestelt, dan heb je jouw Meshdoek de volgende dag al in huis.

Brandvertragend voor in- en outdoor toepassingen

Meshdoek, ook wel gaasdoek is uitermate geschikt voor indoor als outdoor spandoeken Meshdoeken worden ook vaak gespannen in een spandoekframe. Dit verlengt de levensduur van het Meshdoek. Het materiaal voldoet daarnaast aan de strengste Europese brandveiligheidseisen voor openbare gebouwen, B1 volgens DIN 4102.

Verpak bouwsteigers of bouwhekken met Meshdoek

Meshdoeken zijn ook uitermate geschikt voor grote outdoor hekwerkbanners zoals Steigerdoeken en Bouwhekdoeken. Door de kleine gaatjes in het doek komt er licht door het doek heen, waardoor de natuurlijke lichtinval achter het doek behouden blijft. Dat geldt ook voor het zicht naar buiten. Meshdoek een stuk lichter dan het standaard frontlit banner, wat een tweede voordeel is bij grote outdoor toepassingen. Er zijn vele mogelijkheden om een Meshdoek te bevestigen en/of af te werken.

Het verschil tussen Meshdoek en Soundmesh

Speaker Mesh, is ook een geperforeerd zeildoek. Hierbij zijn de gaten groter dan bij Meshdoek, waardoor deze meer wind doorlaat en er nog minder druk op het doek komt te staan. Daarom is Soundmesh ook zeer geschikt voor het afdekken van opzichtige speakers bij evenementen, omdat de grotere gaten het geluid niet tegen gaan.

Tip: de prints op Meshdoek zijn door de open gaatjesstructuur minder krachtig dan op andere materialen. Zorg daarom voor extra contrast in het ontwerpen.

Materiaal PVC
Gewicht 270 gr./m2
Brandcertificaat B1
Bedrukking UV-print
Maximale printbreedte 495 cm
Textuur Open structuur als gaas met een matte uitstraling
Luchtdoorlatendheid 2649 mm/s
Lichttransmissie 37%
Afwerking Zomen, zomen en ringen, tunnels, pees, klittenband
Indoor/outdoor Indoor en outdoor
Waterafstotend Ja
Translucent Nee
Extra Bestel je een doek met een formaat groter dan 5 x 5 m, dan zetten we de delen voor je aan elkaar en versturen we dit opgevouwen.

Moment a.u.b.Message